jump to navigation

Välj dina kunder 13 oktober 2009

Posted by CMF Media in Sociala medier.
Tags: , , , ,
trackback

Att välja och segmentera sin marknad är egentligen ingen ny företeelse utan har gjorts i alla tider. Det som är unikt idag är att vi kan få tag på så enormt mycket information om våra kunder liksom våra framtida kunder.

Vi kan se mönster hos dagens kunder som hjälper oss hitta nya kunder inom samma segment, vi kan också titta på mönstren hos våra konkurrenters kunder och se vad vi behöver göra för att vinna över dessa till oss.

Än så länge ingenting nytt!

Idag kan vi dock visa upp oss framför en potentiell kund i det ögonblicket som den potentiella kunden är som mest mottaglig och endast betala för kontakten med denna potentiella kund, det är det som modern marknadsföring medger.

Vi kan idag också hämta in så mycket information om våra kunder innan vi bestämmer oss för att presentera en produkt för de, vilket resulterar i att vi kan presentera den rätta produkten för kunden direkt istället för att skjuta blint.

Allt detta gör att vi kan arbeta mer effektivt samt få en väldigt hög avslutningsfrekvens.

Vi kan också se vilka potentiella kunder som kan få en lägre prioritering, vi kan alltså sålla fram de mest högvärdiga kundprospekten och fokusera på dessa.

Detta är möjligt dels via digitala relationer på olika sociala medier samt via användande utav strategiska webbverktyg som ser till att para ihop rätt köpare med rätt företag. Man kan kalla dessa för drömkundgeneratorer.

När vi väl vet vilka som är våra potentiella kunder så kan vi lägga upp en strategi för hur vi på det mest effektiva sätt kan konvertera dessa från potentiella kunder till kunder.

Modern marknadsföring ger oss oanade möjligheter, se till att ta tillvara på dessa innan dina konkurrenter gör det.

www.cmfmedia.se

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: