jump to navigation

Digitala relationer 15 oktober 2009

Posted by CMF Media in Digitala relationer, Försäljning, Marknadsföring, Sociala medier.
Tags: , , , , , ,
trackback

Relationsmarknadsföring har funnits som begrepp sedan tidigt 70-tal, alltså inget nytt. Begreppet var då väldigt nytänkande, genom åren så har inte begreppet försvunnit utan bakats in i det totala begreppet ”marknadsföring” ordet relation har helt enkelt fallit bort.

Idag så benämner vi det vi gör för Internetmarknadsföring, marknadsföring på Internet, marknadsföring på sociala medier osv. Allt det här kommer med största säkerhet att arbetas in under begreppet ”marknadsföring” inom en inte allt för avlägsen framtid och upplevas som en självklar del av ett företags totala marknadsföringsstrategi.

Digitala relationer är egentligen i sig inget nytt, det är bara det lilla ordet digitala som skiljer det åt. Vi går alltså tillbaka i tiden och kryddar det hela med nya medier och helt plötsligt är det vansinnigt nytt och modernt.

Kanske det var bättre förr?

Det har spåtts att så mycket som en tredjedel av svenska företag kommer att starta en Community under 2010. Det har också sagts att en tredjedel av svenska företag idag inte vet vad en Community är.

Vilken tredjedel är det som kommer att starta en Community och vilken är det som kommer att halka efter? Är det de stora företagen som kommer att vara först? Helt klart är att de som är tidigt ute kommer att få mest ut av sin digitala närvaro inom de nya medierna så länge de arbetar med det på rätt sätt.

Att i ett företag skapa en närvaro på sociala medier kommer att vara förknippat med en investering både i tid och kapital räknat. Dessa två parametrar arbetar mot varandra, antingen anlitar man hjälp för att få en rivstart eller så försöker man göra mer på egen hand och det går då åt längre tid att nå samma resultat. Sätter man i det läget ett pris på investerad tid så är den modellen en klar förlustaffär.

Kunskap är en lätt börda att bära och utbildning är en investering.

CMF Media

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: